Van pár perced?

A fenntarthatóság nem csak arról szól, hogy milyen színű kukába dobod a milyen színű sörösüveget, sőt, nem is csak arról, hogy ki nem írta alá a kiotói egyezményt. A fenntarthatóság azért a legfontosabb kérdés jelenleg, mert a társadalom legkisebb alkotóeleme is formálhatja, és minden társadalmat válságba sodorhat, ha nem teszünk érte semmit. ÉRTED. Teljes Armageddon...

Társadalmi fenntarthatóság No. 2. – Miért rossz az egyenlőtlenség? 4p

Az ENSZ az előző posztunkban említett társadalmi fenntarthatósági céljai között kapott helyet a vagyoni-jövedelmi egyenlőtlenségek problémája is. Az egyenlőtlenség fogalma a 2008-as pénzügyi válság óta hívószóvá vált a tudományos és politikai diskurzusban, jelenléte a listán tehát indokolt.

Egy megtérülő befektetés: Oktatás
MiénkAHolnap #1
3p

Lehet-e javítani érdemben a jelenlegi oktatási rendszeren? Mi hiányzik leginkább a hazai köz- és felsőoktatásból? Ezekről és hasonló kérdésekről beszélgettünk Horn Györggyel, Lévai Balázzsal és Somogyi Tiborral október 27-én a Budapest Pontban.

Az elektromosság ára: 2. Az atomenergia – a múlt vagy a jövő? 3p

A világ áramszükségletének 13% -át biztosítják jelenleg atomenergia felhasználásával, és ez az arány folyamatosan növekszik.  Az összes, 435 használatban lévő atomreaktornak majdnem a fele, egészen pontosan 190 található Európában, így jogosan érezhetjük az atomenergia kérdését a jövő szempontjából kulcsfontosságúnak a hazai energiatermelésben.

Alapgondolatok a kulturális fenntarthatóságról 4p

A kultúra fogalmának definiálásra sok kísérlet született már. De abban talán mind egyetérthetünk bárhol is vagyunk, bárhogy is élünk, hogy a kultúra normarendszer. Szabályok, hagyományok, értékek stb., így a kultúra önmaga mind a politikai – és jogrendszer, a médium és az üzenet, család, oktatás, szabadidő.

Bocsi, van egy perced? Beszélhetünk a fenntarthatóságról? 2p

Egy ismerősöd ajánlotta, egy barátod átküldte, vagy az egyik irritáló facebook hirdetés eléd dobta, de végül mégis úgy döntöttél, hogy rááldozol két percet erre a cikkre. Nagyon jól döntöttél! Nem kell aggódni, nem fogom fölöslegesen rabolni az idődet, kedves Olvasó. Ezt a cikket villámolvasásra optimalizáltuk: olvashatod metrón, buszon, villamoson,trolin, a repülőtéren…